DOEK IN THE PICTURE

doek_en_momu_c_monica_ho.jpg

Al meer dan vijf jaar werken textielplatform DOEK en ModeMuseum Antwerpen (MoMu) occasioneel samen. De ene bezit een indrukwekkende modecollectie met grote namen uit de hedendaagse internationale modewereld. De ander werkt volgens een experimenteel model van en voor een superdiverse en meerstemmige community van vormgevers, kunstenaars, ambachtslui, makers en onderzoekers die een brug willen slaan tussen de brede kunsten en de publieke ruimte. De samenwerking blijkt een interessante kruisbestuiving die smaakt naar meer. Dēmos gaat in gesprek met Lies Van Assche, sociaal-geëngageerd kunstenaar en bezieler en oprichter van DOEK, Klaartje Patteet, publieksmedewerker van MoMu en Leen Borgmans, hoofd publiekswerking en communicatie van MoMu.

191881602_4276560909045124_4876495246739

DOEK IN CO-CREATIE

DOEK vzw is een textielplatform van én voor een meerstemmige community of practice. DOEK verenigt een artistiek, ambachtelijk en maatschappelijk netwerk rond textiel om zo praktijkontwikkeling en kennisoverdracht na te streven. Textiel staat niet louter als materie centraal, maar wordt beschouwd als een verbindend weefsel dat een venster naar anderen vormt. 

De kracht van onze initiatieven schuilt in onze community. Voor DOEK is textiel steeds verweven met mensen. Door onze focus op mensen hebben we een sterk netwerk opgebouwd en ook heel wat expertise verworven rond (lerende) netwerken en community building.